12 مهر 1402

3 نکته کاربردی مدریت زمان در دیجیتال مارکتینگ

مطالب مرتبط

مغالطه در محتوا: وقتی پنجره‌ها پرواز می‌کنند

باور کنید همه ما عاشق این سفسطه‌ها هستیم. خودمان فرستنده و دریافت‌کننده بسیاری از آن‌ها هستیم و (در تبلیغات) ناخودآگاه دوست داریم با همین روش‌ها خطاب قرار بگیریم. اصلاً اگر از این تکنیک‌ها استفاده نکنیم مرتکب اشتباه ناکارآمدی خواهیم شد.

مدل فلایویل در بازاریابی چیست و چرا از قیف فروش کارآمدتر است؟

مدیران بازاریابی از مدل‌های مختلفی برای اجرای برنامه‌های خود استفاده می‌کنند که پیاده‌سازی مدل آیدا (AIDA) از محبوب‌ترین آن‌هاست. با این حال این مدل با همه مزایا و بازخورد قابل قبولی که دارد، در بسیاری از مراحلِ سفر مشتری قدیمی، فرسوده و ناکارآمد است. هاب اسپات برای رفع این مشکلات مدل جدیدتری را معرفی کرده به نام فلایویل (Flywheel) یا چرخ لنگر که در حقیقت نمونه پیشرفته‌تری از قیفِ فروش در بازاریابی است.

دیجیتال مارکتینگ در جهان متاورس چگونه خواهد بود؟

این روزها هرکجا در فضای مجازی یا حتی واقعی سر می‌چرخانید با یک واژه و مفهوم جدید روبه‌رو می‌شوید: «متاورس». همه از آینده‌ای کمی ترسناک و ناشناخته صحبت می‌کنند که در آن همه‌چیز مجازی است. در این دنیای احتمالی جایگاه دیجیتال مارکتینگ چیست و چطور متاورس این حوزه را تغییر خواهد داد؟ این فضا چه تغییری در مخاطب ایجاد خواهد کرد و برندها چطور در آن حضور خواهند داشت.

نگاهی به استراتژی سئویی والمارت و فروش آنلاینی 53 میلیارد دلاری در سال 2020

اینکه والمارت چطور توانست به رکود فروش 53 میلیارد دلاری در سال 2021 دست پیدا کند پیش از هر چیزی به لطف همه‌گیری کووید در جهان است اما این شرایط برای همه شرکت‌ها یکسان است و بدون یک استراتژی کارآمد و دقیق رسیدن به چنین آمارهایی امکان‌پذیر نیست. استراتژی و برنامه‌های والمارت دقیقاً چه بود و چطور از سئو برای رسیدن به فروش استفاده کرد؟

نیروی انسانی درون‌سازمانی یا برون‌سپاری به فریلنسرها؟ کدام یک بهتر است؟

اگر کسب‌وکار شما به شکلی است که به‌صورت لحظه‌ای به یک محتوا یا تغییر کدهای وب‌سایت خود نیاز دارید، برون‌سپاری کردن کارها اصلاً انتخاب خوبی نیست. به‌خصوص اگر با فریلنسرهای حرفه‌ای کار کنید باید از قبل از بدانید که همیشه به آن‌ها دسترسی ندارید.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

فعالیت‌های حوزه دیجیتال مارکتینگ اغلب مجموعه‌ای از وظایف کوچک اما متعدد است، به همین دلیل بسیاری از دیجیتال مارکترها با انبوهی از کارهای انجام داده نشده روبه‌رو هستند که انگار هیچ‌وقت قرار نیست به پایان برسند. تکنیک‌های مدریت زمان در دیجیتال مارکتینگ گرچه برای همه افراد قابل پیاده‌سازی است اما دانش، مهارت و توانایی‌های دیجیتال مارکترها برخی از این روش‌ها را برجسته‌تر خواهد کرد.

۱. مراقب حواس‌پرتی‌ها باشید

از آنجایی که وظایف شما به شبکه‌های اجتماعی و فضای آنلاین وابسته ممکن است بارها و بارها در طول انجام کارهای خود به این شبکه‌ها سر بزنید یا سایت‌های مختلف را چک کنید. در این بین علاوه بر برنامه‌های خود با محتواهای مختلفی در این حین روبه‌رو می‌شوید که ذهن و زمان شما می‌ربایند.

افرادی که به‌طور حرفه‌ای کارشان تولید محتوا است، درست شبیه خود شما تلاش می‌کنند با قلاب‌های مختلف شما را به سیاهچاله محتوایی خود بکشانند. اینکه چقدر در برابر این حواس‌پرتی‌ها مقاومت کنید هنر ذهن شماست.

روش‌های معمول مدیریت زمان برای شما کاربردی نخواهد بود. این روش‌ها به شما پیشنهاد خواهند کرد که تا جایی که می‌توانید در هنگام انجام کار از تلفن همراه خود یا شبکه‌های اجتماعی فاصله بگیرید یا اصلاً اینترنت خود را قطع کنید.

برای اینکه اسیر محتوای دیگران نشوید بهتر است از اکانت‌های موقت یا فیک استفاده کنید. مثلاً برای حضور در اینستاگرام یا توییتر از یک اکانت متفرقه استفاده کنید که هیچ دنبال کننده‌ای ندارند. یا اگر از تلگرام استفاده می‌کنید تا جایی که ممکن است از شماره‌های دیگری استفاده کنید تا پیام‌های بی‌وقت حواس شما را پرت نکند.

مقابله‌های با حواس‌پرتی‌های آنلاین کار ساده‌ای نیست و تنها با تمرینِ زیاد به آن دست پیدا خواهید کرد.

3 نکته کاربردی مدیریت زمان برای دیجتال مارکترها

۲. از تکنیک پومودورو استفاده کنید

محتوا یا برنامه‌نویسی، طراحی گرافیک، سوژه یابی، هماهنگی‌های مالی، جشنواره‌های فروش، پاسخ‌گویی به مخاطبان و تقریباً همه وظایفی که در بازاریابی دیجیتال به شما محول می‌شود باید در یک زمان مشخص به پایان برسند. اگر فکر می‌کنید زمان ناجوانمردانه در حال سپری شدن است و از رسیدن به سرانجام کارها ناامید شده‌اید می‌توانید از تکنیک ایتالیایی پومودورو استفاده کنید.

پومودورو ابزار یا روشی است برای افزایش تمرکز که برای اولین بار برای دانشجویان طراحی شد اما همه افرادی که با کوه تلنبار شده‌ای از کارها سر و کار دارند، به‌خصوص فریلنسرها، می‌توانند از آن کمک بگیرند.

استفاده از این روش بسیار ساده است؛ فقط کافی است کارهای بزرگ را به اهداف کوچک‌تر با زمان‌بندی محدود تقسیم کنید. بر اساس روش پومودورو شما یک وظیفه خاص را برای خود مشخص می‌کنید و برای آن ۲۵ دقیقه زمان در نظر می‌گیرید. بعد از این مدت ۵ دقیقه استراحت می‌کنید. استراحتی که قطعاً شامل گشت‌وگذار در شبکه‌های اجتماعی نمی‌شود.

تکنیک پومودورو در دیجیتال مارکتینگ

بعد از ۴ محدوده زمانی ۳۰ دقیقه‌ای (۲۵ دقیقه کار و ۵ دقیقه استراحت) یک تنفس ۱۵ تا ۳۰ دقیقه‌ای به خود بدهید. در وقفه‌های کوتاه یا بلندترِ استراحت شما فرصت خواهید داشت یک لیوان چای نوش جان کنید یا کمی قدم بزنید.

در زمان‌های ۲۵ دقیقه‌ای ممکن است چیزهایی به ذهن شما برسد یا کارهایی ناخواسته پیش بیاید؛ برای اینکه در دام حواس‌پرتی‌ها نیفتید، سریعاً آن‌ها را یادداشت کنید تا پس از انجام کارها به سراغشان بروید، اما جز در برخی موارد خیلی ضروری این ۲۵ دقیقه را با هیچ‌چیز دیگری جز همان وظیفه تعیین‌شده آلوده نکنید.

۳. برای مدریت زمان در دیجیتال مارکتینگ از ماتریس آیزنهاور کمک بگیرید

خیلی از کارهایی که ما در طول روز انجام می‌دهیم خارج از اولویت هستند، چه کارهای روزمره چه وظایف کاری. به‌عنوان نمونه تصور کنید که ویرایش کردن یک مقاله که مدیریت همین امروز برای شما ارسال کرده و قرار است امشب منتشر شود بسیار فوری و مهم است اما بررسی داده‌های شبکه‌های اجتماعی را می‌توانید به چند روز دیگر هم موکول کنید. ماتریس آیزنهاور یا نمودار فوریت – اهمیت به شما کمک می‌کند همیشه مهمترین کارها را انجام دهید.

ترسیم این ماتریس بسیار ساده است. کافی است یک جدول چهارتایی بکشید. هرکدام از خانه‌های این جدول یک دسته هستند، آن‌ها مهم و فوری، مهم و غیر فوری، غیر مهم ولی فوری، غیر مهم و غیر فوری نام‌گذاری کنید. در واقع در پایین محور عمودی باید غیر مهم بنویسید و در بالای آن مهم. همچنین در محوری افقی خود در بالای ماتریس، از فوری به غیر فوری بروید. (مطابق شکل)

بر اساس این نمودار کارهای خود را تقسیم کنید. کارهای مهم و فوری کارهایی هستند که اول از همه باید به سراغشان بروید. این کارها ممکن است مواردی باشند که در لحظه پیش می‌آیند یا کارهایی که واقعاً به تعویق انداختن آن‌ها امکان‌پذیر نیست.

ماتریس آیزنهاور برای مدریت زمان در دیجیتال مارکتینگ

کارهای مهم و غیر فوری معمولاً تکمیلی موارد مهم و فوری هستند. برای این کارها می‌توانید برنامه‌ریزی ثانویه داشته باشید. برای این موارد وقت دارید پس اگر کار فوری پیش بیاید باید اول آن‌ها را انجام دهید. این بخش را خیلی شلوغ نکنید و از همه مهم‌تر مراقب باشید به دام «همه کارها مهم هستند» هم گرفتار نشوید.

کارهای فوری و غیر مهم معمولاً کارهایی هستند که می‌توانید آن‌ها را به دیگران بسپارید یا خیلی راحت آن‌ها را انجام ندهید. فرض کنید تخصص حرفه‌ای شما ویرایش عکس است و دوستی از شما می‌خواهد که عکسی که امروز گرفته را ویرایش کنید تا آن را در اینستاگرام منتشر کند.

باید یاد بگیرید که با قاطعیت به او «نه» بگویید، در غیر این صورت فرصتی برای به پایان رساندن کارهای مهم و فوری نخواهید داشت. یا اینکه قرار است به همکارتان آموزش دهید که چطور باید یک افزونه ودرپرسی را پاک کرد؛ اگر سرتان شلوغ است، این کارِ فوری و اما غیر مهم را با یک «از گوگل بپرس» کنار بگذارید.

در نهایت کارهای غیر فوری و غیر مهم است. برخلاف چیزی که فکرش را می‌کنید، ما هر روز مجموعه‌ای از کارهای غیر مهم و غیر فوری انجام می‌دهیم. تماشای اخبار یا مرور گل‌های این هفته لیگ جزیره یک کار غیر فوری و غیر مهم است. حتی در کارهای مرتبط با دیجیتال مارکتینگ هم از این موارد کم نیستند.

مثلاً بررسی پست‌های اینستاگرامی فردی که برای شما کامنت گذاشته شاید هیچ‌گاه به کارتان نیاید (مگر اینکه قصد مخاطب‌شناسی داشته باشید). اگر این موارد بدون برنامه‌ریزی قبلی هستند پس با یک حواس‌پرتی سر و کار دارید که تکنیک پومودورو استفاده کنید؛ یا اینکه از قبل آن را مشخص کرده‌اید. در هر صورت بدون هیچ تردیدی در زمان کاری خود آن‌ها را انجام ندهید.


نسخه کوتاه‌تری از این مطلب در ویژه‌نامه لینک روزنامه شهرآرا منتشر شده است.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

spot_img